• м. Харків, вул. Сухумська 11
  • м. Київ,  Дніпровська набережна 17, корп.З
Скління балконів: рекомендації фахівців

Скління балконів: рекомендації фахівців

Велика частина багатоквартирних будинків в першій столиці України обладнана балконами. Це досить функціональна частина квартири, яка часто використовується не в повну силу. Хтось використовує балкон як комори, інші для сушіння речей, перекурів і іншого. Якщо ж ви хочете більшого, то найкращим варіантом буде скління балконів в Харкові.

Скління – непросте завдання, яка здатне принести хороший результат. Воно дає можливість забезпечити балкону:

  • захист від опадів і пилу;
  • тепло- і шумоізоляцію;
  • естетично приємний вигляд зсередини і зовні.

Однак є безліч нюансів, без урахування яких правильно засклити балкон в Харкові буде практично неможливо. Ми наведемо основні рекомендації фахівців.

Скління балконів: рекомендації фахівців - фото.

Підбір варіантів скління

Залежно від того, як ви збираєтеся користуватися балконних простором, є три основні стратегії подальших дій:

  1. Комплексно утеплити балкон, перетворивши його в повноцінне приміщення або об’єднавши з основною кімнатою.
  2. Замінити віконну систему, щоб просто поліпшити тепло- і звукоізоляцію, виключити протяги і забезпечити тимчасове комфортне перебування на балконі.
  3. Виключити протяги і облагородити балкон без його утеплення.

Варто розуміти, що віконна система, здатна забезпечити належну звуко- і теплоізоляцію, має значну вагу. Відповідно, виникне необхідність у перевірці та посилення балконної плити. Стан і потенціал плити оцінюються компетентним фахівцем.

Залежно від поточного стану і передбачуваного навантаження підбирається варіант зміцнення. Для посилення найчастіше використовуються металеві конструкції, які підсилюють зв’язок між балконом і будівлею.

Масивна конструкція теплого скління забирає великий обсяг корисного простору. В цьому випадку зберегти квадратні метри допоможе розширення плити. Розширення може відбуватися в одному, двох або трьох напрямках. Це технологічно складний процес, але цілком результативний. До того ж, так засклити балкон, за ціною в Харкові не так вже дешево.

Віконна конструкція повинна бути досить функціональна, щоб бути комфортною в використанні. Для цього важливо, щоб були в достатній кількості стулки і вони правильно комбінувалися з іншими. До слова, боковини балкону часто роблять непрозорими або зовсім забудовують, щоб отримати більше можливостей для облаштування. При цьому стулка не повинна бути навпроти балконних дверей.

У вікнах бажано використовувати енергозберігаючі двокамерні склопакети. Це дозволить уникнути переваги при збереженні належного рівня енергоефективності.

Фактори, що впливають на комфорт

Якщо ви вирішили провести скління балкона в Харкові і зробити його ще одним приміщенням, слід подбати про зручність його використання. Ми рекомендуємо не нехтувати речами, які зможуть забезпечити належний рівень комфорту.

Якщо ви плануєте довго перебувати на балконі, слід подбати про захист від сонця. У цьому допоможуть тоновані склопакети. Вони знизять потік сонячного світла, і влітку в приміщенні буде не так жарко. Єдиний нюанс полягає в тому, що від цього дещо впаде рівень освітленості.

Якщо планується скління на першому поверсі, оптимально буде використовувати дзеркальну тонування склопакетів. Це допоможе уникнути цікавих поглядів з вулиці, зате зсередини видимість лише трохи погіршиться.

Для сімей з дітьми ми рекомендуємо засклення балконів в Харкові з використанням підвищених заходів безпеки. Серед таких виступають блокатори відкриття стулок і ручки з замками. Це не дозволить дітям, які залишилися одні, відкрити стулки і наражатися на небезпеку. Для захисту від комах вкрай важливо на всі активні стулки, навіть відкидні, встановлювати москітні сітки.

Внутрішнє облаштування балкона – це ваше індивідуальне рішення. Тут наша рекомендація – замовити повну внутрішню / зовнішню обробку балкона і скористатися масою переваг, які вони забезпечать. Електропідігрів підлоги, дизайнерська обробка стін, підлоги і стелі, розміщення меблів – всі ваші мрії втіляться в реальність.